گردو مغز لذیذ از نوعی درخت گردو است که دارای دو پوسته سبز خارجی و چروکیده داخلی می باشد که در بازار، نمونه های خشک شده آن وجود دارد و همیشه طرفداران بسیاری داشته است.
گردو تازه سبز
گردو در مراحل تولید و برداشت، دارای پوستی سبز رنگ می باشد و رطوبت قابل توجهی هم دارد که این محصول به شکل مناسبی خشک شده و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
در حقیقت آن گردویی که ما مصرف می کنیم، حاصل خشک کردن میوه برداشت شده می باشد و ترد بودن آن هم به همین دلیل می باشد.
خشک کردن گردو پیچیدگیهای خاصی دارد و از این رو اگر این کار به خوبی صورت نگیرد، مغز آن تیره شده و یا اینکه طعم بدی می گیرد.
به مانند همه محصولات دیگر، برای خشک کردن گردو تازه هم روشهای سنتی و یا مدرن مکانیزه وجود دارد که در روشهای مدرن کار خشک کردن گردو بر عهده دستگاه خاصی می باشد و به همین دلیل، ریسک کمتری دارد.
اما در صورت رعایت نکات لازم می توانید به شکل سنتی هم گردو را با کیفیت مناسبی خشک کنید که در مواردی حتی کیفیت گردو تهیه شده به این شکل بهتر می باشد.
برای خشک کردن گردو به صورت سنتی باید محیطی با تهویه مناسب فراهم بکنید که در آن هوا به خوبی بتواند گردش پیدا بکند، از این رو بهتر است از محیطهایی مانند انباری برای این کار خودداری کنید.
بهتر است گردو در نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد چرا که این نور آفتاب می تواند مغز گردو را تیره کند.
گردو تازه برداشت شده، دارای پوسته ای سبز رنگ است که به سختی پوسته داخلی نیست اما بازهم به نسبت سفت می باشد.
باید برای خشک کردن این پوسته جدا بشود که برای این کار می توانید از اجسام سخت مانند سنگ و غیر استفاده بکنید.
خشک شدن گردو به روش سنتی نیاز به چندین روز زمان دارد که اگر این زمان کاهش پیدا بکند، گردو به خوبی خشک نشده و طعم مناسبی نخواهد داشت.
بهتر است پس از گذشت مدتی، چندین عدد از دانه های گردو را امتحان بکنید تا مطمئن بشوید که روند خشک شدن به درستی طی می شود.
گردو خشک شده درجه یک طعم تردی دارد و سرشار از مواد غذایی مفید می باشد اما اگر همین محصول به درستی خشک نشود، طعم تلخ و بدی خواهد داشت.
خشک کردن گردو می تواند به صورت مدرن و با استفاده از دستگاه های خاصی هم انجام بشود که این روش عمدتا راحت از روشهای سنتی بوده و از این رو غالبا گردو تهیه شده با آن، یک دست تر می باشد.
در این روش کلیه شرایط لازم برای خشک کردن گردو توسط دستگاه فراهم می شود و از نظر زمانی هم، این روش در مدت بسیار کوتاه تری انجام می شود.
در صورت رعایت نکات لازم، گردو تهیه شده به هر دو روش می تواند طعم و کیفیت خوبی داشته باشد.
خواص گردو تازه سبز
گردو از مغزهای پرطرفداری است که به شکلهای گوناگونی مصرف می شود، برخی از آن برای تزیین کیک و یا غذا استفاده می کنند، برخی به صورت خام و یا تفت داده شده در آجیل و برخی دیگر از آن وعده های غذایی خوش طعمی مانند فسنجان آماده می کنند.
این مغز پر طرفدار علاوه بر اینکه طعم جذابی دارد، می تواند فواید زیادی هم برای ما داشته باشد، از این رو است که مصرف آن بسیار توصیه می شود.
گردو تازه سبز حدود ۶۰۰ کیلو کالری انرژی دارد که در آن می توان مقدار زیادی از چربیهای مفید برای بدن، پروتئین، فیبر و کربوهیدرات را مشاهده کرد.
در هر دانه مغز گردو مقدار زیادی از مواد معدنی مفید مشاهده می شود که این مواد می توانند بدن ما را نسبت به بسیاری از بیماریها، قوی کنند.
گردو محصول بسیار مقوی برای تقویت فعالیتهای مغزی می باشد و از این رو مصرف آن در وعده صبحانه می تواند برای داشتن روزی پر انرژی و مفید، مناسب باشد.
مصرف گردو در وعده صبحانه می تواند فواید بیشتر دیگری هم برای شما داشته باشد.
در هر دانه گردو مقدار زیادی چربی وجود دارد که این چربیها با نمونه های مضر و تهدید کننده سلامت قلب و عروق تفاوت دارند.
چربی موجود در گردو شامل اسیدهای چرب مفید مانند امگا ۳ می باشد که این چربی به همراه فیبر، می تواند در شما احساس سیری ایجاد کند و بدین ترتیب به شما انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزانه را تا وعده ناهار بدهد.
این موضوع می تواند برای افرادی که به دنبال لاغری هستند هم بسیار مفید باشد چرا که به این شکل فرد کمتر غذا می خورد و از این رو راحت تر می تواند به وزن ایده آل خود برسد.
تحقیقاتی در حال انجام است که نشان می دهد مصرف مداوم گردو می تواند از ابتلا به بیماریهای مربوط به فعالیت مغز مانند آلزایمر جلوگیری کند.
این تحقیقات هر چند که هنوز به صورت کامل تکمیل نشده اند، اما می توانند به خوبی از نقش گردو در بهبود فعالیت مغز، پرده بردارند.
در مورد فواید مصرف گردو در وعده صبحانه صحبت شد اما باید بدانید که این محصول تنها محصول به صبحانه نبوده و می تواند برای تمام وعده های شما بسیار مفید باشد، از این رو نباید برای بهره بردن از خواص گردو منتظر زمان خاصی باشید.
می توانید با افزودن چندین عدد مغز گردو به کیک و یا سایر میان وعده های خود، ارزش غذایی آنها را چندین برابر کنید و به این شکل استفاده بیشتری از آنها ببرید.
به همان اندازه که مصرف چربیهای اشباع و مضر می تواند برای بدن خطرناک باشد، مصرف چربیهای سالم مانند اسید چرب می تواند مقوی باشد.
امگا ۳ یکی از چربیهای مفید برای بدن ما می باشد که بررسیها نشان می دهد مصرف مداوم آن می تواند خود عاملی برای کاهش کلسترول و سایر چربیهای بدن باشد.
البته همان طور که اشاره شد این اثر زمانی خود را نشان می دهد که شما به صورت مدوام و منظم امگا ۳ را مصرف کنید، از این رو نباید با مصرف چندین دانه مغز گردو انتظار داشته باشید که میزان کلسترول شما کاهش پیدا کند.
امروزه بیماریهای قلبی و عروقی یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در دنیا می باشد و از این رو ارزش مصرف موادی مانند گردو که حاوی اسیدهای چرب مفید است، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.